Meltdawn / Tantrum

Meltdowni – zlomi se ne štejejo za "slabo vedenje". Kažejo na popolno nevrološko preobremenitev. 

Če imate otroka, ki trpi zaradi meltdowna, je ključnega pomena, da razumete, kaj se dogaja, da lahko zagotovite ustrezno podporo.

Vsak otrok, mladostnik se občasno (tako kot odrasli) spopade z meltdawnom. Nekateri ljudje jih dobijo pogosteje, običajno zaradi senzorne preobčutljivosti ali občutljivega živčnega sistema, kar je pogosto povezano z nevro razvojnimi ali duševnimi težavami. ⁣

Čeprav jih pogosto imenujemo "slabo vedenje", to meltdawni niso. Prav tako se razlikujejo od drugih vrst ne reguliranega vedenja, ki jih lahko pokažejo otroci, kot so napade besa – tantrume. 

Ko se oseba zlomi, so njeni možgani v stanju popolne preobremenitve. Možgani ne morejo več obdelati (osmisliti) vseh informacij, ki pritekajo, vključno s senzoričnimi dražljaji, čustvi, verbalno komunikacijo in dejanskimi informacijami.

Tema spodnje epizode podcasta Q&A so zlomi in kako se z njimi spopasti. 

V tej epizodi govorijo o tem, kako se pravilno spopasti z meltdawni, kar je veščina, ki jo potrebuje vsak starš! Posreduje vam nasvete o vseh elementih zloma, pa tudi koristne opomnike zase in za čas, ko bodo zlomi prešli v bolj nadzorovano stanje.



How to Effectively Handle Meltdowns, Tantrums, and Challenging Behavior (Without Making it Worse)



Komentarji